Vegetarisk pizza
Ingredienser
Pizzadeg
25 g jäst
300 g (3 dl) vatten
40 g (2 msk) olivolja
2 tsk strösocker
1/2 tsk salt
440 g (8 dl) Lailas blå Mjölmix
Tomatsås
1 förpackning (500 g) krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar
2 krm salt
2 tsk Kockens oregano
Topping
Rödlök
Champinjoner
Inlagda kronärtskockshjärtan
Grillad paprika
Oliver
Mozzarella
Pinjenötter
Ruccola
Olivolja till pensling
Instruktioner
- Smula ner jästen till pizzadegen i en bunke.
- Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
- Tillsätt olja, socker, salt och mjölmix och arbeta ihop degen, gärna i assistent.
- Strö lite mjölmix runtom degen och låt den jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Blanda ihop alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull. Koka upp och låt småkoka i minst 15 minuter. Låt tomatsåsen svalna en stund.
- Sätt ugnen på 250 grader och sätt in plåtar i ugnen.
- Skala och skiva löken. Skiva champinjoner, kronärtskocka och paprika. Riv mozzarellan.
- Stjälp upp pizzadegen på ett lätt mjölat bakbord. Dela den i fyra delar och kavla ut till runda pizzabottnar. Flytta över bottnarna på bakplåtspapper. Forma en kant runt pizzorna och pensla kanterna med olivolja.
- Bred ut tomatsås i ett tunt lager i botten av pizzorna. Strö lite riven mozzarella ovanpå.
- Fördela lök, champinjoner, kronärtskocka, paprika och oliver på Strö över lite mer mozzarella.
- Ta ut plåtarna ur ugnen och lägg snabbt bakplåtspapperen med pizzorna på de heta plåtarna.
- Grädda pizzorna i ugnen tills de fått fin färg, ca 10-12 minuter.
- Strö över pinjenötter och ruccola på de färdiggräddade pizzorna.