Vår passion är att förena
smak, glädje och gemenskap

För oss handlar det inte bara om att ersätta mjölet, utan om att skapa en smakupplevelse utan kompromisser. Som endast saknar gluten, inget annat. Med våra glutenfria produkter kan du baka alla dina favoriter, från krispiga kakor till luftiga frukostfrallor. Vi har vi utvecklat våra mjöl-och bakmixer för att ge dig en smidig och kladdfri bakning. Så att det blir enkelt att få perfekt konsistens och god smak, varje gång.

Baka med omtanke

Vi utvecklar produkter som gör det möjligt för alla att dela de goda stunderna. För oss är det också viktigt att produkterna produceras och transporteras med minsta möjliga avtryck på miljön. Självklart är alla våra förpackningar 100% återvinningsbara och tillverkade av FSC-certifierat material.

Fossilfria produktion
Lailas mjöl- och bakmixer tillverkas i Fjälkinge i södra Sverige. Det är även härifrån all utveckling sker av vår kunniga bagare. Från den 1 januari 2019 är produktionen vid vår anläggning helt fossilfri. Vi köper enbart el från förnyelsebara källor och uppnår därmed ett av våra hållbarhetsmål; en helt fossilfri produktion.

Fossilfria transporter
Dagligen går lastbilar från vår fabrik i Fjälkinge till kunder i hela Sverige. En annan viktig del i vårt hållbarhetsarbete är därför att bidra till minskning av koldioxidutsläpp från våra transporter. Vi har skrivit under DLF:s Transportinitiativet och har som målsättning att våra transporter ska vara fossilfria från 2025. Redan 1 februari 2020 gick vi över till HVO-bränsle*, vilket minskat våra CO2-utsläpp från inrikestransporter med 85%, eller 50 ton på årsbasis.

*HVO står för hydrerad vegetabilisk olja (tallolja).

I samarbete med Svenska Celiakiförbundet

För att säkert veta att våra produkter håller vad de lovar har vi samarbetat med Svenska Celiakiförbundets panel när vi tagit fram vårt nya sortiment med bakmixer. Panelen har fått tycka till om produkter, design och även provbakat recepten innan lanseringen. Allt för att vi ska känna oss trygga med att vi tagit fram produkter som verkligen är enkla att baka, funkar i flera olika kök, med olika ugnar – och inte minst, har rätt smak och konsistens.

Här kan du köpa våra produkter:

Lailas Mjölmix (blå förpackning):
ICA, Coop, Willys och Citygross

Lailas Mjölmix (gul förpackning):
ICA, Coop, Willys och Citygross

Lailas Bakmixer:
– Söta bullar:

ICA, Coop, Willys och Citygross
– Sega cookies:
Coop, Willys och Citygross
– Gyllene frallor:
ICA och Coop