Somrig mazarintårta med bär

Somrig mazarintårta med bär

Ingredienser

ca 10 bitar

2 stora ägg
150 gram smör
3 dl Lailas blå Mjölmix
2 dl sockerersättning
1 3/4 dl mandelmjöl
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
ca 6-8 droppar bittermandelarom

Topping:
3 dl vispgrädde
bär, citronmeliss
mandelspån

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 ֯֯grader och smält smöret.
  2. Vispa lite lätt samman ägg, mjölk och bittermandelarom.
  3. Blanda under omrörning ner alla torra ingredienser och till sist det smälta smöret.
  4. Sätt gärna en bit bakplåtspapper i botten av en 20-cm springform samt smörj och mjöla botten och kanter.
  5. Fördela i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  6. Kakan får gärna vara lite kladdig i mitten när den tas ur.

Innan servering toppas kakan med vispad grädde och till sist bär (jordgubbar, hallon, blåbär), citronmeliss och mandelspån.