Semmelkladdkaka
Ingredienser
150 g smör
3 ägg
180 g (2 dl) strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk Kockens kardemummakärnor
100 g mandelmassa
1/4 tsk salt
135 g (2 1/2 dl) Lailas blå mjölmix
Smör och Lailas mjölmix till formen
Topping
3 dl vispgrädde
Florsocker
Instruktioner
- Smält smöret och låt svalna.
- Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker lätt.
- Mortla kardemummakärnorna och riv mandelmassan grovt. Tillsätt till smeten tillsammans med salt och mjölmix. Vispa eller rör ihop alltsammans till en jämn smet.
- Smörj och mjöla en form med löstagbar kant (24 cm i diameter) med mjölmix.
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Känn gärna med en sticka, kakan ska vara kladdig i mitten och torr i kanterna när den är färdig.
- Låt kakan svalna och ställ den gärna i kylskåp några timmar innan servering så står den till sig och blir perfekt kladdig i mitten.
- Vispa grädden och spritsa på kakan samt pudra över florsocker innan servering.