Saffranscookies med vit choklad

Saffranscookies med vit choklad

Ingredienser

0,5 g Kockens saffran

0,5 tsk vatten

100 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

1 ägg

4 dl Lailas Blå Mjölmix

0,5 tsk salt

0,5 tsk bakpulver

100 g grovhackad vit choklad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda saffran och vatten i en bunke för att frigöra smak och färg.
  3. Tillsätt smör och socker i bunken och vispa samman. Vispa ner ägget.
  4. Blanda samman mjölmix, salt och bakpulver och arbeta ihop med smöret till en smidig deg. Avsluta med att blanda i hackad vit choklad.
  5. Rulla matskedsstora bollar och lägg med mellanrum på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Baka mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna på plåten.