Rulltårtstårta
Ingredienser
3 ägg
180 g (2 dl) strösocker
1 tsk Kockens kardemummakärnor
1 ½ tsk bakpulver
110 g (2 dl) Lailas blå Mjölmix
45 g (3 msk) mjölk
Fyllning
1 ½ dl jordgubbssylt
Garnering
3 dl vispgrädde
Bär, tex jordgubbar, hallon, blåbär
Citronmeliss
Ev. ätbara blommor
Instruktioner
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
- Mortla kardemummakärnorna. Blanda ihop kardemumman med bakpulver och mjölmix i en bunke och sikta ner i äggsmeten.
- Tillsätt mjölken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
- Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 5 minuter.
- Stjälp upp tårtbottnen på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som den gräddats på.
- Bred ut jordgubbssylten på tårtbottnen och rulla ihop från långsidan. Låt rulltårtan svalna med skarven nedåt.
- Skär rulltårtan i 12 bitar och lägg dem på ett tårtfat som en pyramid.
- Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den lite här och där på tårtan.
- Garnera med bär, citronmeliss och eventuellt ätbara blommor.