Rulltårtstårta

Rulltårtstårta

Ingredienser

3 ägg

180 g (2 dl) strösocker

1 tsk Kockens kardemummakärnor

1 ½ tsk bakpulver

110 g (2 dl) Lailas blå Mjölmix

45 g (3 msk) mjölk

Fyllning

1 ½ dl jordgubbssylt

Garnering

3 dl vispgrädde

Bär, tex jordgubbar, hallon, blåbär

Citronmeliss

Ev. ätbara blommor

Instruktioner

  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
  2. Mortla kardemummakärnorna. Blanda ihop kardemumman med bakpulver och mjölmix i en bunke och sikta ner i äggsmeten.
  3. Tillsätt mjölken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  4. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 5 minuter.
  6. Stjälp upp tårtbottnen på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som den gräddats på.
  7. Bred ut jordgubbssylten på tårtbottnen och rulla ihop från långsidan. Låt rulltårtan svalna med skarven nedåt.
  8. Skär rulltårtan i 12 bitar och lägg dem på ett tårtfat som en pyramid.
  9. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den lite här och där på tårtan.
  10. Garnera med bär, citronmeliss och eventuellt ätbara blommor.