Rödbets- och pepparkaka med lingonkräm

Rödbets- och pepparkaka med lingonkräm

Ingredienser

ca 8 portioner

3 ägg

2 dl strösocker eller sötströ

3 dl Lailas blå Mjölmix

2 mskKockens pepparkakskryddor

2 tsk bakpulver

1,5 dl rapsolja (plus extra till formen)

4 dl finriven färsk rödbeta (ca 3 stora betor)

3 msk riven kokos

Topping

400 g naturell färskost

1,5 dl florsocker

4 msk lingonpulver

Ca 100 g lingon

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp.
  3. Skala rödbetorna och finriv.
  4. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och vänd ner i äggvispet, olja och rödbetor.
  5. Smörj en form (ca 20 cm i diameter) med olja och ”bröa” formen med kokos i botten på formen och upp på kanten.
  6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna helt.
  7. Mixa ihop ingredienserna till toppingen med en mixer stav. Spritsa toppingen över kakan och garnera med färska lingon.