Påskkaka
Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
135 g (1 1/2 dl) strösocker
100 g mandelmassa
4 ägg
110 g (2 dl) Lailas blå mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smör och Lailas blå mjölmix till formen
Glasyr:
100 g smör
90 g (1 dl) strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Garnering:
Glutenfritt påskgodis
Riven kokos
Instruktioner
- Vispa ihop rumsvarmt smör och strösocker med elvisp i en bunke.
- Riv mandelmassan grovt och tillsätt den till smeten. Vispa med elvispen tills mandelmassan blandat sig med smöret.
- Vispa ner äggen i smeten, ett i taget.
- Blanda mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och vänd ner blandningen i smeten.
- Smörj en rund bakform (ca 24 cm i diameter) med löstagbar kant och mjöla den med mjölmix. Bred ut smeten i formen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-40 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdig innan du tar ut den. Låt kakan svalna.
- Smält smöret till glasyren i en kastrull på spisen. Tillsätt strösockret och rör tills sockret smält. Ta kastrullen från värmen och rör ner vaniljsocker och låt glasyren stå en liten stund tills den blir lite trögflytande.
- Bred ut glasyren på kakan och garnera med kokos