Påskkaka

Påskkaka

Ingredienser

200 g rumsvarmt smör
135 g (1 1/2 dl) strösocker
100 g mandelmassa
4 ägg
110 g (2 dl) Lailas blå mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smör och Lailas blå mjölmix till formen

Glasyr:
100 g smör
90 g (1 dl) strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Garnering:
Glutenfritt påskgodis
Riven kokos

Instruktioner

  1. Vispa ihop rumsvarmt smör och strösocker med elvisp i en bunke.
  2. Riv mandelmassan grovt och tillsätt den till smeten. Vispa med elvispen tills mandelmassan blandat sig med smöret.
  3. Vispa ner äggen i smeten, ett i taget.
  4. Blanda mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och vänd ner blandningen i smeten.
  5. Smörj en rund bakform (ca 24 cm i diameter) med löstagbar kant och mjöla den med mjölmix. Bred ut smeten i formen.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-40 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdig innan du tar ut den. Låt kakan svalna.
  7. Smält smöret till glasyren i en kastrull på spisen. Tillsätt strösockret och rör tills sockret smält. Ta kastrullen från värmen och rör ner vaniljsocker och låt glasyren stå en liten stund tills den blir lite trögflytande.
  8. Bred ut glasyren på kakan och garnera med kokos