Minipajer
Ingredienser
Pajdeg
3 dl Lailas Blå Mjölmix
125 g kylskåpskallt margarin (margarin krävs för att degen ska hålla ihop, smör fungerar inte)
¼ tsk salt
2 msk kallt vatten
Fyllning
5 gula lökar
3 msk smör
2 tsk Kockens timjan
4 ägg
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 dl riven vällagrad prästost
2 tsk dijonsenap
100 g urkärnade Kalamata oliver
¾ tsk salt
½ krm svartpeppar
ca 1 dl blandade örter, vi gillar kombinationen av timjan, gräslök, persilja
Instruktioner
1. Blanda mjöl, margarin och salt med händerna i en bunke tills degen börjar smula sig. Tillsätt vatten och knåda ihop till en smidig deg. Låt degen vila i kylskåpet ca 20 min.
2. Skala och skiva löken tunt, använd gärna mandolin. Smält olja i en stekpanna och stek löken på svag värme i ca 30 minuter. Rör om då och då. Stek löken tills den är helt
genomskinlig och mjuk. Tillsätt timjan och fortsätt stek på låg värme i ytterligare 10 minuter.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Kavla ut degen på ett mjölat underlag och tryck sen ut i minipajformer. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
5. Vispa äggen lite lätt. Rör sen ihop med mjölk, grädde, ost, senap, salt och svartpeppar.
6. Hacka oliverna.
7. Fördela löken och oliverna i pajformerna och häll sedan över äggblandningen. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
8. Vid servering toppa pajerna med finhackade färska örter.