Lailas söta bullar - kanelbullar

Lailas söta bullar - kanelbullar

Ingredienser

Ger 12 mjuka bullar

1 påse Lailas Söta Bullar
1 paket Torrjäst röd (14g)
2 krm Kardemumma (1g)
50g Smör
1,5 dl Mjölk (150g)
Lite glutenfritt mjöl till kavling
Fyllning:
50g Smör (rumstempererat)
3 msk Socker (40g)
2 tsk Kanel (4g)
1,5 tsk Potatismjöl (6g)
2 tsk Vatten (10g)
Blanda till bredbar konsistens.
1 ägg till pensling & pärlsocker att
toppa med.

Instruktioner

  1. Blanda torrjäst, bakmix och kardemumma, låt vila 10 min så jästen aktiveras. Blanda smält, avsvalnat smör och fingervarm mjölk i bunken till en köksassistent. Häll i de torra ingredienserna och blanda med platt visp på medelhastighet i 4-5 min (degkrok ca 9 min). Stanna ett par gånger för att skrapa ner degen från kanterna. Degen är färdig när den är slät,
    mjuk och lite klibbig på ytan men släpper ganska enkelt från bunken när man skrapar ur den. Låt degen vila under bakduk i 5-10
    minuter tills den är mindre klibbig på ytan. Förbered din fyllning.
  2. Mjöla arbetsytan med lite glutenfritt mjöl eller potatismjöl och kavla ut degen till en kvadrat ca 25×25 cm. Bred ut fyllningen jämnt över hela ytan och rulla ihop. Dela längden till 12 bullar, placera i bakformar på en ugnsplåt, platta till dem lite och täck över med plastfolie. Låt bullarna jäsa cirka 1,5 timmar i normal rumstemperatur.
  3. Bullarna är färdigjästa när degytan fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dem. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 11-12 minuter på 225 ˚C (över & undervärme) tills en gyllenbrun färg uppnås. Låt svalna på ugnsgaller.

Psst. Var uppmärksam under gräddningen så att angiven tid och temperatur ger önskat slutresultat även med din ugn