Lailas sega cookies
Ingredienser
Ger 12 stora kakor
1 påse Lailas Sega Cookies
50g Smör
2,5 msk Ljus sirap (50g)
2 msk Vatten (30g)
Goda som de är men även enkla
att variera med tex hackad
choklad och torkade bär
Instruktioner
- Häll bakmix och smör i bunken till en köksassistent och blanda tills smöret fördelats i mjölet. Tillsätt sirap och vatten, blanda tills degen har en jämn färg. Degen går även att blanda för
hand med slev i en bunke. Låt degen vila i cirka 5 minuter. - Mjöla arbetsytan med lite glutenfritt mjöl eller potatismjöl. Forma och rulla degen till en jämntjock längd, cirka 30 cm lång. Dela i 12 jämnstora bitar. Rulla till bollar med slät yta och placera dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite. Om du vill ha topping, tryck ner den lätt i degen.
- Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda i 9-10 min på 200˚C (över & undervärme). Kakorna ska vara ljusbruna, lite upphöjda och ej färdiggräddade när du tar ut dem ur ugnen. Låt kakorna stå kvar på plåten medan de svalnar så blir de härligt sega i mitten med krispig yta.
Psst. Var uppmärksam under gräddningen så att angiven tid och temperatur ger önskat slutresultat även med din ugn