100 g flytande margarin (mjölkfritt)
1 g (2 påsar) Kockens saffran
2 st ägg
1 ½ dl strösocker
275 g (5 dl) Lailas gul Mjölmix
1 ½ tsk bakpulver
½ – 1 dl tranbär
Pärlsocker (kan uteslutas)
Lailas saffransbiscotti
Ingredienser
Ca 45 st
Instruktioner
- Häll flytande margarin tillsammans med saffran i en bunke och blanda samman.
- Rör ner äggen i saffransmargarinet.
- Tillsätt de torra ingredienserna samt de hackade tranbären och blanda till en deg.
- Dela degen i 3 lika delar och forma till 3 längder. Lägg dem sedan på en plåt.
- Strö över pärlsocker.
- Grädda längderna i mitten av ugnen 20-25 minuter, 175 °C.
- Ta ut plåten och dela längderna i önskad storlek, ca 1-2 cm tjocka skivor.
- Eftertorka på eftervärmen i 10 minuter.
Tips!
– För gulare skorpor – värm det flytande margarinet tillsammans med saffran innan det hälls i bunken.
– Tranbären kan ersättas av annan torkad frukt eller mandel alternativt uteslutas helt.