Lailas matpaj

Lailas matpaj

Ingredienser

Pajdeg

100 g smör

3 dl Lailas blå Mjölmix

1 ägg

Fyllning

3 ägg

2,5 dl mjölk

0,5 tsk salt

0,5 tsk Kockens svartpeppar grovmalen

150 g rökt skinka

150 g riven ost

10 st cocktailtomater

Instruktioner

  1. Finfördela smöret i mjölmixen i matberedare eller för hand. Tillsätt ägget och arbeta ihop snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform. Nagga och ställ i kylen i 15 minuter.
  3. Förgrädda pajskalet i 225 graders ugnsvärme i 10 minuter.
  4. Skär skinkan i strimlor. Vispa samman ägg, mjölk, salt, och peppar.
  5. Blanda i skinkan och rivna osten.
  6. Fyll pajen med fyllningen och lägg på cocktailtomater.
  7. Sänk värmen på ugnen till 200 grader och baka pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter tills fyllningen känns fast och fått fin färg.