Lailas matpaj
Ingredienser
Pajdeg
100 g smör
3 dl Lailas blå Mjölmix
1 ägg
Fyllning
3 ägg
2,5 dl mjölk
0,5 tsk salt
0,5 tsk Kockens svartpeppar grovmalen
150 g rökt skinka
150 g riven ost
10 st cocktailtomater
Instruktioner
- Finfördela smöret i mjölmixen i matberedare eller för hand. Tillsätt ägget och arbeta ihop snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform. Nagga och ställ i kylen i 15 minuter.
- Förgrädda pajskalet i 225 graders ugnsvärme i 10 minuter.
- Skär skinkan i strimlor. Vispa samman ägg, mjölk, salt, och peppar.
- Blanda i skinkan och rivna osten.
- Fyll pajen med fyllningen och lägg på cocktailtomater.
- Sänk värmen på ugnen till 200 grader och baka pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter tills fyllningen känns fast och fått fin färg.