
Lailas kladdkaka

Ingredienser
160 g Lailas Mjölmix Gul (3 dl)
160 g smör
330 g socker (3 dl)
3 g vanillinsocker (1 tsk)
3 g bakpulver (1 tsk)
0,6 g salt (0,5 krm)
48 g kakao (8 msk)
2 st ägg
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 ºC över- och undervärme eller 150 ºC varmluft.
- Använd en ca 24 cm stor rund form med avtagbara kanter. Smörj med smör eller margarin.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner det avsvalnade smöret och tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Arbeta ihop till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
- Låt svalna innan du tar den ur formen.
- Servera med grädde eller glass tillsammans med färska bär.