Lailas kladdkaka

Lailas kladdkaka

Ingredienser

160 g Lailas Mjölmix Gul (3 dl)

160 g smör

330 g socker (3 dl)

3 g vanillinsocker (1 tsk)

3 g bakpulver (1 tsk)

0,6 g salt (0,5 krm)

48 g kakao (8 msk)

2 st ägg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 ºC över- och undervärme eller 150 ºC varmluft.
  2. Använd en ca 24 cm stor rund form med avtagbara kanter. Smörj med smör eller margarin.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner det avsvalnade smöret och tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Arbeta ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  5. Låt svalna innan du tar den ur formen.
  6. Servera med grädde eller glass tillsammans med färska bär.