Lailas gyllene frallor

Lailas gyllene frallor

Ingredienser

Ger 8 fluffiga frallor

1 påse Lailas Gyllene Frallor
1 paket Torrjäst blå (14g)
2msk Matolja (25g)
2msk Ljus sirap (35g)
2dl Vatten (200g)
Lite glutenfritt mjöl eller
potatismjöl till knådning.
Toppa gärna med vallmofrön,
solrosfrön eller liknande.
Det blir alltid bäst om du
väger ingredienserna.

Instruktioner

  1. Blanda torrjäst och bakmix, låt vila 10 min så att jästen aktiveras. Blanda olja, sirap och fingervarmt vatten i bunken till en kökassistent. Häll i de torra ingredienserna och blanda med platt visp på medelhastighet i 4-5 min (degkrok ca 10 min). Stanna ett par gånger för att skrapa ner degen från kanterna på bunken. Degen är klar när den är mjuk, spänstig och lite
    klibbig på ytan. Låt degen vila under bakduk i 5 min, tills den är mindre klibbig.
  2. Mjöla arbetsytan lätt. Forma en rund boll av degen och rulla ut en jämn längd, ca 30 cm lång. Dela i 8 bitar. Rulla degbitarna till jämna bollar med slät yta. Om du önskar topping: fukta bullarnas ovansida genom att trycka dem lätt mot en fuktad bakduk och sedan i önskad topping. Placera på en ugnsplåt med bakplåtspapper och täck över med plastfolie. Låt bullarna jäsa ca 45 min i normal rumstemperatur.
  3. När degytan fjädrar tillbaka när du trycker lätt på den är frallorna färdigjästa. Värm ugnen till 250°C. Sätt in plåten med frallorna i mitten av ugnen och sänk värmen till 225 °C. Grädda i 9-10 min (över & undervärme) tills frallorna är gyllene. Låt svalna på ugnsgaller.

Psst. Var uppmärksam under gräddningen så att angiven tid och temperatur ger önskat slutresultat även med din ugn.