Lailas citronkladdkaka

Lailas citronkladdkaka

Ingredienser

200 g smör

2 ekologiska citroner

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

3 ägg

4 dl Lailas Blå Mjölmix

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform på ca 22-24 cm i diameter. Smörj kanterna och pudra kanterna med glutenfritt ströbröd eller kokos.
  2. Smält smöret och låt svalna något.
  3. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker i en bunke. Tvätta citronerna och riv av skalet, endast det yttersta samt pressa saften och blanda ner i bunken.
  4. Avsluta med att röra ned mjömix samt smöret och blanda till en slut smet.
  5. Grädda i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter.
  6. Låt kakan svalna helt innan du skär upp den.