Glutenfri Pizza

Glutenfri Pizza

Ingredienser

1 påse Lailas Gyllene Frallor
1 pkt torrjäst blå
2 msk olivolja
2 msk ljus sirap
2 dl vatten
80 g pizzasås
80 g skinka
130 g pizza ost riven
1 nypa oregano

Instruktioner

  1. Blanda torrjäst och bakmix, låt vila 10 minuter
  2. Blanda olivolja och sirap med fingervarmt vatten i en köksassistent. Tillsätt mjölblandningen och arbeta på medelhastighet med plattvisp i 4-5 minuter. Degen ska vara mjuk, spänstig och lite klibbig. Låt vila under bakduk i 5 minuter
  3. Mjöla arbetsytan. Väg upp degbitarna och forma till 2 eller 4 runda bollar. Tryck ut eller kavla till pizzabottnar. De stora ska bli ca 25 cm och de små ca 18 cm.
  4. Lägg bottnarna på ett bakplåtspapper, toppa med sås, skinka och ost. Täck med plastfolie och låt jäsa i 10-15 minuter.
  5. Förvärm en bakplåt på 260˚C. När pizzorna jäst klart, placera dem på den varma plåten, sänk till 225˚C och grädda i 9-10 minuter.
  6. Pensla kanterna med olivolja och strö över oregano direkt efter gräddningen.