
Glutenfri Pizza

Ingredienser
1 påse Lailas Gyllene Frallor
1 pkt torrjäst blå
2 msk olivolja
2 msk ljus sirap
2 dl vatten
80 g pizzasås
80 g skinka
130 g pizza ost riven
1 nypa oregano
Instruktioner
- Blanda torrjäst och bakmix, låt vila 10 minuter
- Blanda olivolja och sirap med fingervarmt vatten i en köksassistent. Tillsätt mjölblandningen och arbeta på medelhastighet med plattvisp i 4-5 minuter. Degen ska vara mjuk, spänstig och lite klibbig. Låt vila under bakduk i 5 minuter
- Mjöla arbetsytan. Väg upp degbitarna och forma till 2 eller 4 runda bollar. Tryck ut eller kavla till pizzabottnar. De stora ska bli ca 25 cm och de små ca 18 cm.
- Lägg bottnarna på ett bakplåtspapper, toppa med sås, skinka och ost. Täck med plastfolie och låt jäsa i 10-15 minuter.
- Förvärm en bakplåt på 260˚C. När pizzorna jäst klart, placera dem på den varma plåten, sänk till 225˚C och grädda i 9-10 minuter.
- Pensla kanterna med olivolja och strö över oregano direkt efter gräddningen.