Glutenfri Cookie Dough Glass

Glutenfri Cookie Dough Glass

Ingredienser

300 g Lailas Sega cookies (1 påse)

50 g smör

50 g ljus sirap (2,5 msk)

30 g vatten (2 msk)

230 g vaniljglass

Valfritt: 5 g Kockens pepparkakskrydda (2 tsk)

 

Instruktioner

Börja med kakorna:

  1. Sätt ugnen på 200 ˚ C över- och undervärme.
  2. Blanda bakmix och smör till en smulig massa. Vill du ha en ljuvlig pepparkakssmak – tillsätt pepparkakskrydda. Tillsätt sedan sirap och vatten och arbeta ihop till en jämn deg. Låt degen vila i 5 minuter.
  3. Mjöla arbetsytan lätt och rulla degen till en längd på 30 cm. Dela i 12 bitar och forma till bollar. Placera bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till något.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen, i 9–10 minuter. De ska vara ljusbruna och mjuka – inte helt färdiggräddade. Låt svalna på plåten.
  5. Av de 12 kakorna som bakas, behövs endast 2 kakor för glassreceptet. Dela dessa 2 kakor i 1×1 cm stora bitar och frys i 30-60 minuter.

 

Blanda med glassen:

  1. Ta fram glassen och låt den mjukna lite.
  2. Tillsätt frysta kakbitar och blanda försiktigt tills de är jämnt fördelade.
  3. Ställ tillbaka i frysen och frys till önskad konsistens