
Glutenfri Cookie Dough Glass

Ingredienser
300 g Lailas Sega cookies (1 påse)
50 g smör
50 g ljus sirap (2,5 msk)
30 g vatten (2 msk)
230 g vaniljglass
Valfritt: 5 g Kockens pepparkakskrydda (2 tsk)
Instruktioner
Börja med kakorna:
- Sätt ugnen på 200 ˚ C över- och undervärme.
- Blanda bakmix och smör till en smulig massa. Vill du ha en ljuvlig pepparkakssmak – tillsätt pepparkakskrydda. Tillsätt sedan sirap och vatten och arbeta ihop till en jämn deg. Låt degen vila i 5 minuter.
- Mjöla arbetsytan lätt och rulla degen till en längd på 30 cm. Dela i 12 bitar och forma till bollar. Placera bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till något.
- Grädda kakorna mitt i ugnen, i 9–10 minuter. De ska vara ljusbruna och mjuka – inte helt färdiggräddade. Låt svalna på plåten.
- Av de 12 kakorna som bakas, behövs endast 2 kakor för glassreceptet. Dela dessa 2 kakor i 1×1 cm stora bitar och frys i 30-60 minuter.
Blanda med glassen:
- Ta fram glassen och låt den mjukna lite.
- Tillsätt frysta kakbitar och blanda försiktigt tills de är jämnt fördelade.
- Ställ tillbaka i frysen och frys till önskad konsistens