Äppelkladdkaka

Äppelkladdkaka

Ingredienser

12 små

Kladdkaka i äpplen

12 små äpplen

125 g veganskt smör

1 dl kokosgrädde

2 dl sötning i ströform

2,5 dl Laila blå mjölmix

Vaniljpulver

Pajsmul

3 msk mandelsmör

2 dl glutenfria havregryn

2 msk fibersirap

1-2 msk vatten

Garnering

Mandelsmör

Kockens kanel ceylon

Cashewgrädde med vanilj

Instruktioner

Kladdkaka i äpplen

  1. Gröp ur äpplena.
  2. Smält samman smöret med kokosgrädde och sötningen så kristallerna löser upp sig.
  3. Sikta i mjöl och vaniljpulver och blanda till en slät smet.
  4. Häll smeten i de urgröpta äpplena och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20-30 minuter. Lägg även in ”locken” till äpplena efter halva tiden.

Pajsmul och garnering

  1. Mixa ihop alla ingredienserna till pajsmulet.
  2. Låt äpplena svalna något innan du toppar med mandelsmör, pajsmul och kanel. En klick cashewgrädde med vanilj blir pricken över i!