Äppelkaka till frukost

Äppelkaka till frukost

Ingredienser

6 portioner

4 äpplen

1 tsk Kockens Superkryddor (kanel, kardemumma och ingefära)

0,5 dl hasselnötter

2 dl havregryn (glutenfria)

1 dl Lailas blå Mjölmix

0,5 dl riven kokos

0,5 dl rapsolja

1 krm salt

1 ägg

2 msk honung

Serveringsförslag: Vaniljkvarg eller varm skummad havre- eller mandeldryck

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skala och dela äpplena i mindre bitar, lägg i en ugnsform och strö på kryddblandningen och om du vill, 1 msk honung.
  3. Hacka hasselnötterna grovt. Blanda med havregryn, mjölmix, kokos, rapsolja och salt.
  4. Knäck ner ett ägg och rör om. Söta om du vill med honung.
  5. Strö smulet över äpplena och ställ formen i ugnen ca 17 minuter, eller tills kakan har fått en fin färg.

Servera ljummen eller kall med en klick vaniljkvarg.

Vill du äta kakan som dessert så går det såklart lika bra det, lyxa till med vaniljsås eller en klick yoghurtgrädde med vanilj kanske!