Lailas saffransbiscotti

Lailas saffransbiscotti

Ingredienser

Ca 65 st

2 ägg

100 g margarin

1 g saffran (2 påsar)

200 g Lailas Mjölmix Gul (3,5 dl)

120 g socker (1 ½ dl)

4 g bakpulver (1 tsk)

0,6 g vanillinsocker (1 krm)

Pärlsocker (kan uteslutas)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 °C över- och undervärme.
  2. Smält margarinet och låt det svalna.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt margarin och ägg, blanda till en mjuk och lite klibbig deg.
  4. Låt degen vila i ca 10 minuter.
  5. Dela degen i 5 lika stora bitar och forma till längder (ca 3 cm diameter). Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över pärlsocker.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter
  7. Ta ut plåten och dela varje längd i 12-13 sneda bitar medan de är varma och mjuka.
  8. Separera bitarna och grädda ytterligare i ca 5 minuter.
  9. Sänk värmen till 100 °C och låt skorporna torka i ugnen i ca 20 minuter.
  10. Låt svalna på ugnsgaller tills de blir härligt krispiga.