Äppelkaka med havre- och karamelltäcke

Äppelkaka med havre- och karamelltäcke

Ingredienser

ca 8 portioner

3 äpplen (eller 4 små)

125 gram smör

3 dl havregryn

1 ½ dl Lailas blå Mjölmix

1 dl sockerersättning

½ dl fibersirap med karamellsmak (gold eller honey)

2 msk mjölk

½ tsk bakpulver

½ tsk Kockens kardemumma malen 

Instruktioner

  1. Smält smör och fibersirap, ta från plattan och blanda ner resterande ingredienser förutom äpple.
  2. Skala och skär tunna skivor av äpplena och lägg i botten av en smord 20-cm springform. Fördela över smeten.
  3. Grädda på 175 grader, mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Låt svalna (men äts gärna ljummen) och servera med vispad grädde eller vaniljglass utan tillsatt socker.