35 g smör
1 stort ägg
1 pkt Kockens saffran
3 ½ dl Lailas blå Mjölmix
3 ½ dl mandelmjöl
1 ½ dl sockerersättning
½ msk bakpulver
ca ½ dl sötmandel
Saffransbiscotti
Ingredienser
ca 20 stycken
Instruktioner
- Sätt ugnen på 170 grader.
- Blanda saffran med en liten del sockerersättning i en mortel och stöt det så att saffranet fördelar sig med sockerersättningen.
- Smält smöret och häll saffranet i detta och blanda.
- Blanda resterande sockerersättning och ägg, häll i smöret och de resterande torra ingredienserna förutom sötmandel, och blanda noga.
- Grovhacka sötmandel och blanda även i detta.
- Forma två längder av degen på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Skär längderna lite på snedden i ca 2-3 cm tjocka kakor. Lägg varje kaka ner med snittytan upp, sänk värmen till 100 grader och grädda i ca 20 minuter till eller tills snittytan är hård. Låt svalna.