Pepparkaksrutor med frosting
Ingredienser
150 g smör
3 ägg
270 g (3 dl) strösocker
3 tsk Kockens kanel malen
2 tsk Kockens ingefära malen
2 tsk Kockens kardemumma malen
2 tsk Kockens nejlikor malda
1 ½ tsk Kockens bikarbonat
325 g (6 dl) Lailas blå Mjölmix
200 g (2 dl) filmjölk
Frosting
50 g rumsvarmt smör
100 g cream cheese
1 tsk vaniljsocker
240 g (4 dl) florsocker
ca 1-2 dl lingon till garnering
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp.
- Blanda kryddorna med bikarbonat och mjölmix och vänd ner i smeten
tillsammans med filmjölken och det smälta smöret. Rör försiktigt till en jämn smet. - Fördela smeten i en ugnsform eller liten långpanna (25×30 cm) klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i 175 graders ugnsvärme i ca 15-20 minuter. Känn efter med en sticka om kakan är klar, stickan ska vara torr.
- Vispa ihop smör, cream cheese, vaniljsocker och florsocker med elvisp till en krämig frosting.
- Bred ut frostingen över kakan och garnera med lingon.
- Skär kakan i rutor.